Bemutatkozó időpontok és regisztráció - 2021.

Kedves Szülők! Közeledik az iskolaválasztás. Valamennyien nagy szeretettel várjuk Önöket az alábbi bemutatkozó időpontjainkon!


  • Online - már korábban megtartott - tájékoztatóink leendő elsős szülőknek: 2021. február 17. (szerda) és 2021. február 24. (szerda) 17.30 óra
    Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációval kapcsolatos e-maileket a már megtartott tájékoztatók után töröltük rendszerünkből.
  • Forgószínpados játszóház ovisoknak: Ez a 20 éves hagyománnyal rendelkező programunk a járványhelyzet miatt elmarad...
  • Beiskolázási nyílt órák: Ezek a 20 éves hagyománnyal rendelkező programjaink a járványhelyzet miatt elmaradnak...
Beiratkozás időpontjai 2021/2022. tanévre

A beiratkozásra nyitva álló időszak határideje lejárt. Köszönet azért, hogy iskolánkba íratta be leendő elsős gyermekét! A felvételi határozatokat legkésőbb 2021. április 23-án (pénteken) generáljuk a KRÉTA e-Ügyintézés rendszerében. Aki elektronikusan adta be gyermeke felvételi kérelmét, a határozatot is elektronikusn fogja megkapni.

Amennyiben a beiratkozási eljárás során nem tette meg nyilatkozatát, legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választ. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára.

Tájékoztató a beiratkozás rendjéről, idejéről...

Jelenléti beirakozás - rendeleti határideje ugyan lejárt, amennyiben mégis intézkedne ez ügyben, telefonos egyeztetést kérünk!
(előzetes bejelentkezést kérünk a beiratkozas@nemethi-bp.edu.hu címre a megfelelő időszakok jelzésével, válasz e-mailben adunk pontos időpontot...)

  • 2021. április 15. (csütörtök) 8-16.30 óra
  • 2021. április 16. (péntek) 8-16.30 óra
e-Ügyintézés beiratkozás - rendeleti határideje ugyan lejárt, amennyiben mégis intézkedne ez ügyben, telefonos egyeztetést kérünk!

  • 2021. április 10. (szombat) 0 óra - 2021. április 16. (péntek) 24 óra
Tájékoztatjuk, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.
Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés elektronikus, online formájára 2021. április 10-én (szombaton) 0 órától nyílik meg/élesedik az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA e-Ügyintézés rendszer felületén keresztül.
Az e-Ügyintézés "Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)" felület 2021. április 16-án (péntek) éjfélig van nyitva.
A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze:

KRÉTA e-Ügyintézés elérése innen...

Az elektronikus beiratkozási folyamathoz szükséges ideiglenes regisztrációt az e-Ügyintézés kezdőlapján a BÁI folyamatra kattintva a megjelenő bejelentkező panelon, középtájon található, kék színű linkre kattintva készítheti el.
A KRÉTA e-Ügyintézés BÁI moduljában Önnek lehetősége van a "Kérelem indokolása" szöveges mezőben jelezni felénk az osztályba sorolási preferenciáját. Ennek formai módja: az osztályok jelei mellett számokkal jelezze osztályba sorolási kérésének sorrendjét! (Az ön által leginkább vágyott osztály jelölése mellé írjon 1-est, pl. A1 vagy B1 vagy C1; a második helyre kerülő mellé 2-est pl. A2 vagy B2 vagy C2, és így tovább...) Kérjük, hogy minden osztályt jelöljön meg valamilyen számmal! Amennyiben Önnek mindegy, melyik osztályba kerül gyermeke, alkalmazza a következő jelölést: A1, B1, C1 vagy ne írjon a mezőbe ezzel kapcsolatos információt!
Szintén ebben a mezőben van lehetősége English Extra iránti igényét jelezni "EE - szeretném" megjegyzéssel.
Tájékoztatjuk, hogy a KRÉTA e-Ügyintézésben benyújtott beiratkozásra irányuló kérelmek időbélyeggel vannak ellátva, arról, hogy az osztályba sorolás igazgatói jogkör, illetve arról, hogy az English Extra programba maximum 2*12 tanulót tudunk fogadni.

Iskolaválasztási információk

Mottó: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne..." (Tamási Áron)

A Németh Imre Általános Iskola harminchárom éve épült, Zugló kertvárosi környezetében. Óriási kerttel, fákkal, játszóterülettel, több sportpályával várja a mozogni vágyó kicsiket.

A 2021/2022. tanévben 3 teljes létszámú első osztályt indítunk. Azoknak a gyerekeknek, akik beszédvizsgáló szakértői véleménnyel rendelkeznek, - negyedik tanulócsoportként - kis létszámú logopédiai osztály indul. Itt Meixner módszert és Ayres terápiát is alkalmazunk.

Iskolánk tanrendjében kiemelt szerepet játszik az angol nyelv, a matematika.

Az angol nyelvet első osztálytól oktatjuk helyi tantervünk alapján, játékos formákra helyezve a hangsúlyt. A szülők döntése alapján - korlátozott számban, 2*12 fő - a kisdiákok az első évfolyamtól csatlakozhatnak az ENGLISH EXTRA programhoz. Ebben az esetben a szülők egy oktatási vállalkozással kötnek szerződést. Így már az alsó tagozaton is magasabb óraszámban biztosíthatják a nyelvtanulást gyermekeiknek. Tehetséges diákjaink a felső tagozaton - az English Extrától függetlenül - emelt óraszámban is tanulhatják az angol nyelvet.

Az ötödik évfolyamtól, az alsó tagozatos eredményeket figyelembe véve, szintfelmérőt követően tehetséggondozó / emelt óraszámú matematika választható.

Az informatikát - helyi tantervünk szerint - már az alsó tagozaton is oktatjuk. A felső tagozaton mobileszköz- és drónprogramozást tanítunk a tanórákon, illetve szakköri keretben.

Az ismeretek bővítése, elmélyítése a sikeres középiskolai felvételi záloga. Felvételi előkészítőt 7-8. osztályban magyar nyelv és irodalomból is tartunk.

A ZUGLOI SASOK Sportegyesülettel kötött megállapodás alapján tehetséggondozás, egyéni fejlesztés alapozása zajlik testnevelés órákon, elsősorban a labdajátékok tekintetében. Az iskolák közötti sportversenyeken diákjaink rendszeresen dobogós helyen végeznek.

A délutáni választható programokban a kézműves foglalkozástól a táncig, a rajzolástól az informatika szakkörökig sokféle tehetség kibontakozására nyílik lehetőség. A délutáni napközis foglalkozások keretében jeles napokon játszóházat szervezünk. Zenét tanulni helyben is lehet. A Szent István Király Zeneiskola kihelyezett órákat tart nálunk.

Kirándulás, kerékpártúra, korcsolyázás, tematikus táborok szervezése pedagógusaink számára is fontos és a gyerekek, családok közös programjai mindig maradandó élményt jelentenek.

Az iskola felszereltsége:

- összesen 24 osztályterem, 7 szaktanterem,
- 2 logopédiai fejlesztő terem, 2 fejlesztő terem, 2 nyelvi kis csoportos terem, 1 mozgásfejlesztő terem,
- iskolai könyvtár, olvasóteremmel,
- felújított tornaterem 550 nm (dupla méretű, középen elválasztható),
- 3 kültéri sportpálya, melyből 2 műfű borítású,
- udvari játékvár a kicsiknek,
- udvari teqball asztalok (3 darab),
- 2 számítástechnika terem, internet csatlakozási lehetőséggel, 15-15 korszerű asztali számítógép munkaállomással.

Valamennyi iskolai tantermünkben számítógép, stabilan szerelt projektor, vetítővászon vagy fehér tábla, vezetékes és wifi internetkapcsolat segíti a tanítás-tanulás folyamatát.

70 fő körüli nevelőtestületünk hosszú évek óta eredményesen dolgozik, diákjaink jelentős része színvonalas középiskolákban tanul tovább.