Bemutatkozó időpontok - 2022.

Kedves Szülők! Közeledik az iskolaválasztás. Valamennyien nagy szeretettel várjuk Önöket az alábbi bemutatkozó időpontjainkon!


  • Tájékoztatóink leendő elsős szülőknek: 2022. február 16. (szerda) és 2022. február 23. (szerda) 17.30 óra
  • Iskolahivogató. Forgószínpados játszóház ovisoknak: 2022. március 4. (péntek) 17 óra
  • Beiskolázási nyílt órák: 2022. március 9. (szerda) és 2022. március 23. (szerda), mindkét nap délelőtt
Beiratkozás időpontjai 2022/2023. tanévre
Jelenléti módon:
  • 2022. április 21-22.
KRÉTA e-Ügyintézés segítségével:
  • A Klebesberg Központ által 2022. áprilisában közzétett időintervallumban és módon...
Iskolaválasztási információk

Mottó: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne..." (Tamási Áron)

A Németh Imre Általános Iskola harmincnégy éve épült, Zugló kertvárosi környezetében. Óriási kerttel, fákkal, játszóterülettel, több sportpályával várja a mozogni vágyó kicsiket.

A 2022/2023. tanévben 3 teljes létszámú első osztályt indítunk. Azoknak a gyerekeknek, akik beszédvizsgáló szakértői véleménnyel rendelkeznek, - negyedik tanulócsoportként - kis létszámú logopédiai osztály indul. Itt Meixner módszert és Ayres terápiát is alkalmazunk.

Iskolánk tanrendjében kiemelt szerepet játszik az angol nyelv, a matematika.

Az angol nyelvet első osztálytól oktatjuk helyi tantervünk alapján, játékos formákra helyezve a hangsúlyt. A szülők döntése alapján - korlátozott számban, 2*12 fő - a kisdiákok az első évfolyamtól csatlakozhatnak az ENGLISH EXTRA programhoz. Ebben az esetben a szülők egy oktatási vállalkozással kötnek szerződést. Így már az alsó tagozaton is magasabb óraszámban biztosíthatják a nyelvtanulást gyermekeiknek. Tehetséges diákjaink a felső tagozaton - az English Extrától függetlenül - emelt óraszámban is tanulhatják az angol nyelvet.

Az ötödik évfolyamtól, az alsó tagozatos eredményeket figyelembe véve, szintfelmérőt követően tehetséggondozó / emelt óraszámú matematika választható.

Az informatikát - helyi tantervünk szerint - már az alsó tagozaton is oktatjuk. A felső tagozaton mobileszköz- és drónprogramozást tanítunk a tanórákon, illetve szakköri keretben.

Az ismeretek bővítése, elmélyítése a sikeres középiskolai felvételi záloga. Felvételi előkészítőt 7-8. osztályban magyar nyelv és irodalomból és matematikából is tartunk.

A ZUGLOI SASOK Sportegyesülettel kötött megállapodás alapján tehetséggondozás, egyéni fejlesztés alapozása zajlik testnevelés órákon, elsősorban a labdajátékok tekintetében. Az iskolák közötti sportversenyeken diákjaink rendszeresen dobogós helyen végeznek.

A délutáni választható programokban a kézműves foglalkozástól a táncig, a rajzolástól az informatika szakkörökig sokféle tehetség kibontakozására nyílik lehetőség. A délutáni napközis foglalkozások keretében jeles napokon játszóházat szervezünk. Zenét tanulni helyben is lehet. A Szent István Király Zeneiskola kihelyezett órákat tart nálunk.

A kirándulás, kerékpártúra, korcsolyázás, táborok szervezése pedagógusaink számára is fontos, a közös programok mindig maradandó élményt jelentenek.

Az iskola felszereltsége:

- összesen 24 osztályterem, 7 szaktanterem,
- 2 logopédiai fejlesztő terem, 2 fejlesztő terem, 2 nyelvi kis csoportos terem, 1 mozgásfejlesztő terem,
- iskolai könyvtár, olvasóteremmel,
- felújított tornaterem 550 nm (dupla méretű, középen elválasztható),
- 3 kültéri sportpálya, melyből 2 műfű borítású,
- udvari játékvár a kicsiknek,
- udvari teqball asztalok (3 darab),
- 2 számítástechnika terem, internet csatlakozási lehetőséggel, 15-15 korszerű asztali számítógép munkaállomással.

Valamennyi iskolai tantermünkben számítógép, stabilan szerelt projektor, vetítővászon vagy fehér tábla, vezetékes és wifi internetkapcsolat segíti a tanítás-tanulás folyamatát.

65-70 fő körüli nevelőtestületünk hosszú évek óta eredményesen dolgozik, diákjaink jelentős része színvonalas középiskolákban tanul tovább.