0. szülői értekezlet a leendő elsős szülőknek - 2022.
2022. június 14. (kedd) 17 óra
Bemutatkozó időpontok - 2022.

Kedves Szülők! Közeledik az iskolaválasztás. Valamennyien nagy szeretettel várjuk Önöket az alábbi bemutatkozó időpontjainkon!


  • Online tájékoztatóink leendő elsős szülőknek: 2022. február 16. (szerda) 17.30 óra és 2022. február 23. (szerda) 17.30 óra
    Online tájékoztatónk bemutató anyaga
  • Iskolahívogató. FIGYELEM, VÁLTOZÁS! Forgószínpados játszóházat az eredetitől eltérő időpontban, 2022. április 5. (kedd) 17 órától tartunk. Várjuk a leendő elsősöket és a szülőket!
  • Beiskolázási nyílt órák: A még mindig jelenlévő járvány miatt - saját tanulóink egészségvédelme érdekében - termeink méretére, az osztálylétszámokra, a látogatók várható létszámára tekintettel idén nem tartunk nyílt órákat.
Beiratkozás időpontjai 2022/2023. tanévre
LEENDŐ ELSŐS SZÜLŐKNEK FONTOS - e-Ügyintézés/személyes jelenlét beiratkozási tájékoztató
KRÉTA e-Ügyintézés segítségével:
  • 2022. április 6-án 0:00 órától 2022. április 22-én 12:00 óraig (adatrögzítés, osztálypreferenciák és English Extra igény rögzítés)
Jelenléti módon:
  • 2022. április 21-22. 8:00-19:00 (kötelező személyes adatellenőrzés okmányok alapján, eredeti szülői nyilatkozatok benyújtása)
Iskolaválasztási információk

Mottó: "Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne..." (Tamási Áron)

A Németh Imre Általános Iskola harmincnégy éve épült, Zugló kertvárosi környezetében. Óriási kerttel, fákkal, játszóterülettel, több sportpályával várja a mozogni vágyó kicsiket.

A 2022/2023. tanévben 3 teljes létszámú első osztályt indítunk. Azoknak a gyerekeknek, akik beszédvizsgáló szakértői véleménnyel rendelkeznek, - negyedik tanulócsoportként - kis létszámú logopédiai osztály indul. Itt Meixner módszert és Ayres terápiát is alkalmazunk.

Iskolánk tanrendjében kiemelt szerepet játszik az angol nyelv, a matematika.

Az angol nyelvet első osztálytól oktatjuk helyi tantervünk alapján, játékos formákra helyezve a hangsúlyt. A szülők döntése alapján - korlátozott számban, 2*12 fő - a kisdiákok az első évfolyamtól csatlakozhatnak az ENGLISH EXTRA programhoz. Ebben az esetben a szülők egy oktatási vállalkozással kötnek szerződést. Így már az alsó tagozaton is magasabb óraszámban biztosíthatják a nyelvtanulást gyermekeiknek. Tehetséges diákjaink a felső tagozaton - az English Extrától függetlenül - emelt óraszámban is tanulhatják az angol nyelvet.

Az ötödik évfolyamtól, az alsó tagozatos eredményeket figyelembe véve, szintfelmérőt követően tehetséggondozó / emelt óraszámú matematika választható.

Az informatikát - helyi tantervünk szerint - már az alsó tagozaton is oktatjuk. A felső tagozaton mobileszköz- és drónprogramozást tanítunk a tanórákon, illetve szakköri keretben.

Az ismeretek bővítése, elmélyítése a sikeres középiskolai felvételi záloga. Felvételi előkészítőt 7-8. osztályban magyar nyelv és irodalomból és matematikából is tartunk.

A ZUGLOI SASOK Sportegyesülettel kötött megállapodás alapján tehetséggondozás, egyéni fejlesztés alapozása zajlik testnevelés órákon, elsősorban a labdajátékok tekintetében. Az iskolák közötti sportversenyeken diákjaink rendszeresen dobogós helyen végeznek.

A délutáni választható programokban a kézműves foglalkozástól a táncig, a rajzolástól az informatika szakkörökig sokféle tehetség kibontakozására nyílik lehetőség. A délutáni napközis foglalkozások keretében jeles napokon játszóházat szervezünk. Zenét tanulni helyben is lehet. A Szent István Király Zeneiskola kihelyezett órákat tart nálunk.

A kirándulás, kerékpártúra, korcsolyázás, táborok szervezése pedagógusaink számára is fontos, a közös programok mindig maradandó élményt jelentenek.

Az iskola felszereltsége:

- összesen 27 osztályterem, 4 szaktanterem,
- 2 logopédiai fejlesztő terem, 2 fejlesztő terem, 2 nyelvi kis csoportos terem, 1 mozgásfejlesztő terem,
- iskolai könyvtár, olvasóteremmel,
- felújított tornaterem 550 nm (dupla méretű, középen elválasztható),
- 3 kültéri sportpálya, melyből 2 műfű borítású,
- udvari játékvár a kicsiknek,
- udvari teqball asztalok (3 darab),
- 2 számítástechnika terem, internet csatlakozási lehetőséggel, 15-15 korszerű asztali számítógép munkaállomással.

Valamennyi iskolai tantermünkben számítógép, stabilan szerelt projektor, vetítővászon vagy fehér tábla, vezetékes és wifi internetkapcsolat segíti a tanítás-tanulás folyamatát.

65-70 fő körüli nevelőtestületünk hosszú évek óta eredményesen dolgozik, diákjaink jelentős része színvonalas középiskolákban tanul tovább.